Press release

Devhouse Spindle lanceert Lily: de personal assistant voor succesvolle klantrelaties

Op 19 mei vond The Next Web, Europa’s grootste techfestival, plaats in Amsterdam. Op het event kwamen ondernemers, investeerders en startups van over de hele wereld samen om te spreken over de nieuwste ontwikkelingen in technologie, marketing en innovatie. Het Groningse softwarebedrijf Devhouse Spindle werd uitgenodigd om tijdens The Next Web zijn nieuwste product “Lily” te lanceren.

De Lily stand op The Next Web
De Lily stand op The Next Web

Lily zet de klant centraal

5 jaar geleden begonnen de ontwikkelaars van Spindle aan het bouwen van Lily, uit onvrede over bestaande CRM-pakketten. Het was tijd voor een nieuwe generatie relatiebeheer waarbij de klant écht centraal staat. VoIPGRID, Spindle’s eerste product dat vorig jaar door het FD werd uitgeroepen tot snelst groeiende bedrijf van Nederland, werkt inmiddels drie jaar met Lily. “Maar het product is zo mooi geworden dat we haar niet voor onszelf moeten houden”, aldus Mark Vletter, oprichter en een van de ontwikkelaars van Lily. Om die reden wordt Lily open source ontwikkeld: de code is door iedereen in te zien en te gebruiken.

De personal assistant voor teams

Lily helpt bedrijven om gelukkige klanten te krijgen en vooral te houden. Ze verzamelt alle communicatie die er binnen jouw bedrijf met de klant is geweest op één centrale plek. Denk aan e-mail en telefonie, maar ook alle relatiemanagement daaromheen: gesloten deals, getekende offertes en klantvragen. Bovendien herinnert ze je wanneer een van deze zaken opvolging nodig heeft. Kortom: met Lily haal je de perfecte ‘Personal Assistant’ voor teams in huis.

Mark Vletter op The Next Web
Mark Vletter op The Next Web in gesprek met een potentiële gebruiker

Ruim 300 bedrijven op de wachtlijst

De lancering van Lily tijdens The Next Web werd een groot succes: er staan ruim 300 bedrijven op de wachtlijst om toegang te krijgen tot het product. “We laten de eerste bètagebruikers in kleine aantallen toe en gaan aan de slag met hun feedback. Hiermee zullen we het product verder verbeteren”. Vletter verwacht de eerste betalende gebruikers in september aan te gaan sluiten.

Ook Spindle in de schijnwerpers

Dat er goed werd gereageerd op Lily bleek niet alleen uit het grote aantal geïnteresseerde bedrijven. Spindle was tijdens The Next Web ‘the second most talked about startup’, gebaseerd op het aantal likes en retweets dat het bedrijf kreeg op Twitter.

 

Website Lily: hellolily.com

Devhouse Spindle